Fekete István Általános Iskola

Mosonmagyaróvári

Hírek


-----------------------


-----------------------

Tájékoztató a köznevelési intézmények részére a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről

-----------------------

A nap 24 órájában ingyenesen hívható gyermekvédő hívószám: 06-80/630-155

-----------------------

TEREMBÉRLETI ÜGYINTÉZÉS: IPARTELEPEN

(Alkotmány út 8.)

HÉTFŐ-PÉNTEK 8.00-11.00  GIFFINGER MIHÁLYNÁL

-----------------------


-----------------------


-----------------------

Tankönyvlisták

A 2017/2018-AS TANÉV TANKÖNYVELLÁTÁSSAL KAPCSOLATOS SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓJA

 

Tisztelt Szülők!

 

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet működtet, melyen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre vonatkozó tankönyveket. A rendelés diákonként történik, mely rendeléseket a KELLO összesíti, megrendeli a tankönyvek kiadóitól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol a tankönyveket egyedi menetrend alapján kiosztják a szülőknek/diákoknak.

 

A 2017/2018-as tanév tankönyvrendelésében az eddigiekhez képest a következő változás/változások lesznek: 

• az általános iskolák 1-8 osztályában, valamint a középiskolák 9. évfolyamán minden diák térítésmentesen kapja a tankönyvet, 

• a Szülői ügyfélkapun keresztül, az alap és pótrendelésben rendelt tankönyvek mellett az évközi rendelés tankönyveinek értéke is befizethető/utalható lesz, 

• a szülői felületen a Dokumentumok menüben elérhető a 2017/2018-as tanév szülők részére összeállított tájékoztató, az Adatvédelmi tájékoztató, Üzletszabályzat és ÁFSZ, valamint a felület használatához segítséget nyújtó Felhasználói kézikönyv. 

 

A 2017/2018-as tanév szülőket és diákokat érintő, tankönyvrendeléssel, szállítással, visszáruzással és számlázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalói:

 

A tankönyvrendelés 2017/2018. évi menetrendje: 

2017. március 16.: KELLO megnyitotta a tankönyvrendelési felületet (tankonyvrendeles.kello.hu) az intézményi-, valamint a tanulói adatok áttöltésére és rögzítésére. 

2017. március 16.: KELLO megnyitotta a szülői felületet, melyen az áprilisi tankönyv rendelések elektronikus formában jóváhagyathatók a szülővel/gondviselővel, amennyiben az iskola/szülő igénybe veszi ezen felület lehetőségeit. 

2017. április 1.: KELLO feltölti a tankönyvjegyzéket a rendelési felületre. 

2017. április 1 – 30.: tankönyvfelelősök leadják az alaprendeléseket, alaprendelés lezárása, fenntartói jóváhagyás. 

2017. május 15. – június 30.: tankönyvfelelősök módosíthatják az alaprendeléseket, legkésőbb ekkor kell a fiktív (nem nevesített) diákokat nevesíteni, fenntartói jóváhagyás itt is szükséges. 

2017. augusztus 1 – augusztus 25.: KELLO kiszállítja az alaprendelés során megrendelt tankönyveket, és a sajátos nevelési igényű gyermekek részére megrendelt fejlesztő eszközöket. 

2017. augusztus 28. – augusztus 31.: az alaprendelés hiányainak pótlása (az augusztus 25-ig ki nem szállított tankönyvek kiszállítása). 

2017. augusztus 21. – szeptember 15.: pótrendelés leadásának időszaka a tankönyvrendelési felületen a fenntartó jóváhagyásával. 

2017. szeptember 25 – től: KELLO kiszállítja a pótrendelésben megrendelt tankönyveket. 

2017. szeptember 25. – 2018. március 13.: évközi rendelés a tankönyvrendelési felületen, 2018. március 16. – április 30. közötti időszakban az évközi rendelést írásban az ugyfelszolgalat@kello.hu e-mail címen fogadjuk az iskolák részéről. 

2017. szeptember 27. – október 1.: tankönyvfelelősök módosíthatják a tanulói státuszokban bekövetkezett, addig még nem rögzített változásokat. 

 

Tankönyvek átvétele: 

2017. augusztus végéig kapják meg az iskolák a megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.

 

Ha gyermeke iskolát vált: 

- Térítésmentes diákok esetében az iskolával egyeztetve kell a váltásból következő esetlegesen a tankönyveket érintő teendőkről egyeztetni. 

- Fizetős diákok esetében, ha a leszállított és átvett tankönyvekre nincs szükség, a szülő elállási jogával élve, 2017. szeptember 15-ig, saját költségén visszaküldheti a KELLO részére. Visszaküldeni, csak hibátlan, adott évben rendelt, új könyveket lehet. (A visszaküldött könyvekkel együtt kérünk küldeni egy elállási nyilatkozatot, és a tankönyvekről egy pontos listát.) 

 

Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Üllő, Budaörs OLK 1000. 

Jogosultsági státuszváltozás, illetve az ingyenességre jogosító határozatok leadásával kapcsolatban: a változás kezelésében, elfogadásában, illetve rendelési felületen történő rögzítésében a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. nem illetékes. Kérjük, ez ügyben az iskolával vegyék fel a kapcsolatot. 

 

Lakcímváltozás: amennyiben a szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon keresztül kéri személyes adataikban történt változások rögzítését, amellett, hogy az iskola erről értesítést fog kapni, szükséges, hogy Önök is felvegyék a kapcsolatot az iskola tankönyvfelelősével. 

 

Mi a teendő, ha nem tudja, vagy nem akarja az iskolán keresztül rendelni a tankönyveket?

Felhívjuk szíves figyelmüket a http://webshop.kello.hu/ oldalunkon található rendelési lehetőségre, melyet egy egyszerű regisztrációt követően érhetnek el. Webshopunkban, a 2017/2018-as tanévre vonatkozó tankönyvjegyzéken szereplő tankönyvek/munkafüzetek, augusztus második felétől válnak rendelhetővé. Ha az itt történő rendeléssel kapcsolatban segítségre van szükségük, kérjük, írjanak webshoprendeles@kello.hu e-mail címre.

 

Ügyfélszolgálat: 

Telefonszám: +36 1 237 6900 

E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu 

A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest Pf.: 204. 

Segítő együttműködésüket megköszönve. 

 

Üdvözlettel, 

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.


Kötelező irodalom


3. osztály

Csukás István: Pom Pom meséi - Szegény Gombóc Artúr


4. osztály

Csukás István: Keménykalap és Krumpliorr


5. osztály

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk


6. osztály

Gárdonyi Géza: Egri csillagok


7. osztály

Jókai Mór: A kőszívű ember fiai Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője


8. osztály

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig